Vurige Vrijdag – Zo maak je jouw eigen gelukselfjes!

Benodigdheden:

 • Soepele ijzerdraad
 • Een grote houten kraal
 • Verschillende kleuren wol of garen
 • Gekleurde kleine kraaltjes
 • Een schaar
 • Een stiftje

Hoe ga je nu te werk ?

 1. Je knipt 2 stukjes ijzerdraad, het tweede stukje ijzerdraad moet maar half zo groot zijn als het eerste stukje (dit worden namelijk de armpjes).
 2. Je neemt het grootste stukje ijzerdraad en legt de grote kraal (het hoofdje van je gelukselfje) in het midden. Hierna plooi je de ijzerdraad, zodat de kraal in het midden vastzit (eventueel een keer met de ijzerdraad draaien).
 3. Nu pak je het tweede stukje ijzerdraad en dit draai je enkele millimeters onder het hoofdje van je elf: nu heeft jouw elfje armpjes! Zorg er ook voor dat je elfje beentjes heeft, trek dus de het onderste ijzerdraadje uit elkaar.
 4. Nu kies je een kleur gaar of wol. Je knipt een zeer groot stuk af en maakt dit met behulp van een knoopje vast aan de ijzerdraad.
 5. Nu draai je het draadje heel de tijd rond het middenstuk van de ijzerdraad. Je draait ook rond de armpjes, zodat je mouwen hebt. Je kan aan het einde van de armpjes en beentjes, handen en voeten maken door er een kraal aan de rijgen.
 6. Als je het truitje van je elf af hebt, kan je een andere kleur nemen en aan het broekje of rokje beginnen (je mag natuurlijk zoveel kleuren gebruiken als je zelf wil!).
 7. Voila, je hebt nu een aangekleed elfje, het enige wat nu nog ontbreekt zijn de vleugeltjes!
 8. Neem terug een groot stuk ijzerdraad. Je maakt 2 lussen naast elkaar op dezelfde ijzerdraad.
 9. Nu moet je de vleugeltjes versieren, je kan er terug een draad rond draaien, je kan er pareltjes aanhangen,… Wees zo creatief mogelijk
 10. Als je vleugels af zijn, kan je ze aan je elfje bevestigen. Heb je van je vleugeltjes nog ijzerdraad over? Draai deze ijzerdraad rond het middel van je elfje, zo hangen zijn vleugels goed vast. Als laatste kan je op de grote kraal een gezichtje tekenen.

 

Het is je gelukt! Je hebt je eigen gelukself!

Hoe werken gelukselfjes?

Iedereen heeft wel eens problemen, maar je kan niet altijd over deze problemen praten.  Deze gelukelfjes kunnen je hierbij helpen.

Eerst en vooral moet je zoveel gelukselfjes maken als jouw geluksgetal telt. Voor het slapengaan vertel je dan al jouw problemen en zorgen aan je gelukselfjes en zo kan je gerust gaan slapen. Wanneer je wakker wordt is de kans groot dat de gelukselfjes je dichter bij een oplossing voor jouw probleem hebben gebracht. En doordat zij jouw problemen behandelen kan jij genieten van een heerlijke nachtrust.

Je kan ook één grote gelukself maken, deze kan je dan aan je sleutelbos hangen, en zo heb je altijd een gelukselfje bij jouw in de buurt.

Heb je nog geen kerstcadeau? Wat is nou origineler dan een set eigengemaakte gelukselfjes?

5 thoughts on “Vurige Vrijdag – Zo maak je jouw eigen gelukselfjes!

 1. voor onder de kerstboom liet ik me inspireren en maakte voor alle nichtjes en neven een gelukselfje, en tot mijn grote vreugde waren ze er allen heel blij mee, ook al waren ze 15 , zestien jaar… k heb nog een aantal bestellingen nu voor m’n eigen kindjes die het het ook hele fijne speeltjes vinden. heel fijn om zo’n creatieve ideetjes te vinden.
  groetjes van vuurelfje

 2. ik ben blij dat ik deze site gevonden heb ik zat het filmpje op youtube en de dag daarna zong ik helemaal mee echt bedankt ik ben dol op elfjes en eindelijk heb ik een Nederlandse/Belgische elfenschool gevonden ik dacht dat er alleen een op Yjsland was 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s